Pannbiffarna. Servera med biffarna och valfritt tillbehör. Pannbiffarna. 1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av). 1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av)
Pannbiffar500 g blandfärs 0,75 dl ströbröd 0,5 dl vatten 0,5 dl mjölk 1,5 tsk salt 0,5 dl is, krossad 0,5 gul lök, finhackad och fräst i smör 1 ägg svartpeppar smör, till stekning olja, till stekning. Kantarellsås400 g kantareller, putsade och delade 1 bananschalottenlök, finhackad 0,5 klyfta vitlök, finhackad 25 g smör 2 msk vetemjöl 2 dl kalvfond (utspädd) 4 dl vispgrädde 0,5 knippe dill, plockat och grovskuret salt svartpeppar
Pannbiffar500 g blandfärs 0,75 dl ströbröd 0,5 dl vatten 0,5 dl mjölk 1,5 tsk salt 0,5 dl is, krossad 0,5 gul lök, finhackad och fräst i smör 1 ägg svartpeppar smör, till stekning olja, till stekning. 1Kantarellsås400 g kantareller, putsade och delade 1 bananschalottenlök, finhackad 0,5 klyfta vitlök, finhackad 25 g smör 2 msk vetemjöl 2 dl kalvfond (utspädd) 4 dl vispgrädde 0,5 knippe dill, plockat och grovskuret salt svartpeppar
Vispa äggen med lite av grädden. Trava dem på varandra med den ogräddade sidan uppåt och med en bit smörgåspapper mellan varje, om de inte ska fyllas genast
Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Jag har alltid älskat pannbiff med lök. Jag har dock känt att de biffrecept jag haft på g hittills varit lite för ocharmiga för att uppmana till att ätas utan burgarbröd och tonvis med dressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.