Igår öppnades en flaska 2V Premium 2005 from Bodegas Y Viñas dos Victorias i Toro, Spanien. Det är första gången jag dricker det och jag hade ingen egentlig kunskap om det sedan innan men redan när jag öppnade upp flaskan blev jag intagen av doften - stor, öppen, vindlande och lockande
Jag var sugen på att prova vildsvinsskinka i år istället för vanlig julskinka. Jag gjorde i princip på samma sätt som när jag gör min vanliga julskinka
Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad. Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet
Alsacepizzan tarte flambée har inspirerat till dessa festliga, smakrika tilltugg. De går bra att förbereda och förvara inslagna i folie i kylen fram till gratineringen
Tsarine Brut Premier Cru. Rödlökscheesecake med löjrom. Lättgjorda tilltugg till välkomstskumpan, som står klara i kylen och bara toppas med rom inför serveringen
Loukanika är en grekisk korv som ofta är gjord med fläskkött men även kan göras med lammkött. Kryddningen varierar men gemensamt är vitlök och rivet apelsinskal
Det finns en fransk kille på YouTube, som har en matkanal som jag följer. Han är rätt rolig, och gör inspirerande recept - kolla in French Guy Cooking om ni är intresserade
Brownie kaka med chokladglasyr och kiwi på toppen, en helt underbar kaka som var saftig och krämig. Jag använde mörkt choklad som var 70% kakao från Marabou Premium, jag tyckte att det blev lagom med 70% men gillar du inte mörkt choklad så kan du använda 55% mörkt choklad istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.