Knappast någon kan väl ha missat den svenska surdegstrenden. Var och varannan tycks jäsa egen vildjäst och ha en kladdig, surstinkande grunddeg som pysslas om nästan som en familjemedlem
Jag är så glad över att kunna presentera en nyhet för er läsare. Tillsammans med ett gäng kära bloggkollegor lanserar jag idag en vegetarisk matlagningsutmaning – månadens gröna
LCHF-Paleorestaurang. I morgon öppnar Restaurang Primaten upp portarna på Uppsala Science Park. Lars Fahlén och hans medarbetare startar där Sveriges första restaurang med snabbmat på naturliga råvaror som passar in i Paleo/LCHF-tänkandet
Vintersquash är en grönsak som håller otroligt länge. Jag har haft en Blue Hubbard liggande i rumstemperatur i köket sedan i september förra året och när vi skar upp den häromdagen var den helt perfekt
I veckan bestämde vi oss för att dra igång grillsäsongen i helgen om vädret tillät, så i går åkte scampin i marinaden och jag gjorde en liten soldans och gissa vad
I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
I samarbete med Sjuan. Mitt bästa glassrecept. Jag vet, det är stora ord. Men jordnöt och choklad är verkligen en storfavorit och det här receptet blev över alla mina förväntningar
Hej vänner. Det här inlägget är skrivet i förväg, för större delen av torsdagen (dvs idag. ) kommer jag att spendera på ett flygplan på väg till Los Angeles
Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fick vi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Hej på er. Äntligen har jag fått till en uppdatering. DReceptet idag är absolut ingen "nyhet", ni har säkert sett det på många andra bloggar och i tidningar
Hej lördag. Här chillar vi i soffan, framför premiären av "Så mycket bättre". Mot fönstret smattrar regnet och man är rätt nöjd med att inte ha något särskilt bokat denna afton
Efter ett par veckors sommaruppehåll med fiske, var det förra veckan dags att igen ge sig ut i ett par tre dagar och pröva lyckan (eller skickligheten om man så vill)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.