Idag är jag aningen trött efter en mycket lyckad egen nobelmiddag. J hade riggat så att vi kunde titta på nobelmiddagen i stadshuset på storbildskärm medan vi lagade maten
Nu har vi i alla fall just avslutat vår Nobelmiddag. Nej, vi har faktiskt inte ätit någon Nobelmiddag men väl en väldigt god middag, vi har nämligen käkat fondue
MenyBasilikasoppaUgnsbakad paprika toppad med hemgjord örtrik färskostDillpestobakad lammytterfilé med rotfrukt och vitvinssabayonneÄppelgranitéMandelmusslor med Nordens guldDryckBarolo Serralunga d'Alba (nr 2305, 235 kr, 100% Nebbiolo) av Fontanafredda från Barolo, ItalienBarbaresco (nr 5337, 185 kr,100% Nebbiolo) av Livio Pavese, från Barbaresco, Italien (mer om denna provning i ett senare inlägg)Nobelmiddag hemmavid går det
Antal portioner. 4. Ingredienser. 500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering
s recept på den härliga Nobelmiddagen finner du här. Snabbvariant på Nobelmiddagen. SVT. Har du inte tid att laga hela har jag gjort en snabbvariant på den här på bloggen
På gårdagens Nobelmiddag hemma hos oss åt vi mört renkött, ostsås och en god vitkålsgratäng. Tänk att det nu är så naturligt för oss att undvika potatis så vi saknar det inte det minsta lilla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.