Post navigation
www.wilfa.se
www.wilfa.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • INGREDIENSER Tårtbotten 280 g socker (3 dl) 4 ägg 2 tsk vaniljpasta 60 gram smör 2 dl mjölk 240 g vetemjöl (4 dl) 2 tsk bakpulver Jordgubbskompott 300 g frusna eller färska jordgubbar 150 g syltsocker (1,5 dl) Jordgubbsmousse 1 gelatinblad 250 g marscarponeost 3 dl vispgrädde 60 g florsocker (1 dl) Hälften av jordgubbskompotten Italiensk maräng
  • 150 äggvitor (ca 4 st) 100 g vatten 275 g strösocker (3 dl) Dekoration Färska jordgubbar Färsk mynta

Beskrivning

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    Tog 20cm springform med hög kant, tog nästan 60 min i ugnen.

  • manuela-2

     - 

    Supergod men lite för söt. Kör massa färska skivade jordgubbar istället för kompotten ovanpå moussen. Blev bra att ta fram i samband med att göra marängen. Spritsa ej toppar då de blir brända spikes när man bränner av. Ta din tid att dekorera.

  • manuela-2

     - 

    Alt som är fast med grädde ist för maräng.
    Ger ca 12 bitar

  • Visa 5 fler kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.