Pizzasallad på restaurang har aldrig varit någon favorit hos mig. Jag bestämde mig dock för att göra pizzasallad förra lördagen då vi hade några vänner över på spel och pizzakväll
Blanda ihop allting ordentligt, helst med händerna så att det verkligen saftar sig riktigt. Pizzasallad är bland det vanligaste som finns på alla salladsbord i Sverige
Lägg paprikahalvorna på en smord plåt eller ugnsform och fyll dem med röran. Vill du äta ett vegetariskt alternativ är detta fantastiskt gott - godare än med köttfärsfyllning om du frågar mig
Extra nyttig blir din pizzasalladmed ett stänk citronsaft - men det tillägget är så klart valfritt. citronklyftaSå här gör du Strimla vitkålen, gör det enkelt med en osthyvel
Mixa paprikan i en bunke med lite av kvargen såsen ska bli slät, tillsätt pressad vitlök och resten av kvargen smaka av med salt och pappar och blanda i den hackade löken
Fördela paprikan i rena burkar. Klyv, kärna ur och skölj paprikorna. Skär dem i fyrkantiga bitar 1½ cm. Förväll dem i kokande vatten 1 minut, spola dem sen i kallt vatten
När han besöker köket, av någon annan anledning än att äta, brukar han för det mesta plocka lite med disken, brygga kaffe, poppa mikropopcorn, riva morötter och göra sitt stora paradnummer, som är pizzasallad (vilket han för övrigt är jättebra på att göra)
Satt och bläddrade igen i min gamla skrivbok full med recept. a pizzasallad. Har du nått bra tips på vad man kan hitta på med vitkål så hör av dig, t ex genom att kommentera här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.