Tag med en slev och stick i riset så såsen blandasmed riset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Servera med salsa och sallad. Jag älskar tex-mex (som ni kanske har märkt) och det bästa medViktVäktarna är att jag kan fortfarande äta det jag älskar – bara i måttliga mängder och/eller i andra former
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Blandapastanmed såsen och tillsätt citronsaften, hälften av ruccolan samt de soltroakde tomaterna. Servera med resten av ruccolan och ett glas vitt vin till
Blanda i potatis och salt. Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 16 dl, lite i taget och arbeta degen kraftigt tills du får en fast och elastisk deg. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk
Blanda såsen medpastan i en serveringsskål, dekorera medbasilikablad och pinjenötter. Kör matberedan någon eller några minuter, till det blir en krämig tjock sås, smaka av med salt och peppar, låt stå några minuter och vila
Pasta puttanesca är en klassiskpastasås från södra Italien med läckra och smakrika ingredienser. Serveras gärna tillsammans med en grönsalladmedruccola och babyspenat med olja, flingsalt, svartpeppar och mycket pressad citron över
Nu för tiden händer det inte riktigt lika ofta att det landar en tallrik klassiskpastamed tomatsås på bordet, men idag varierade jag den klassiskalunchsalladenmed något pasta napolitano-liknande
Servera medpasta. Bryn champinjonerna i en stor stekpanna eller wokpanna med lite smör. Väl hemma blev det en smarrig pasta till middag, en så kalladpastaLagondola från en restaurang i Göteborg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.