Av råmjölken lagade mamma kalvdans som vi sedan käkade med en klick jordgubbssylt. Därför gjorde jag en falsk kalvdans istället med ägg och mjölkpulver
Tema småkakor inleds med min absoluta favorit bland alla småkakor - hallongrottor. I veckor har jag gått och längtat efter dessa mumsbitar och nu var det alltså dags att göra någonting åt saken
Ett av de recept som vi tog bort — eftersom den virkade varianten var så lik hallongrottorna att man kan klara båda med en beskrivning — var de klassiska syltkakorna
Men det bakverk jag ändå kopplar mest med farmor är hallongömmor. Gör en ordentlig fördjupning med tummen i varje kaka och klicka i en syltklick (inte fylla upp hålet för då bubblar det över)
Var noga med att fördela ingredienserna jämnt över tårtbottnarna. Täck hela tårtan med resten av grädden genom att stryka på ett tunt lager med en palett eller stekspade
Med tanke på hur mycket jag åt igår så borde jag vara mätt fortfarande. En lite otippad aioli gjorde intryck på mig, den var nämligen smaksatt med pepparrot och visade sig passa alldeles utmärkt till skaldjur
Strö över socker eller servera dem med en syltklick på varje. Rör ihop alla ingredienserna och grädda kakor i plättpanna på spisen över inte alltför stark värme
Dra med en sked genom syltklicken, som är färdig om den inte flyter samman igen. I annat fall blandar de olika sorterna sig med varandra och du går miste om den fina smak- och färgsensationen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.