4 port
Våren och sommaren är en utmärkt tid för oss nordbor att kalasa på alla underbara primörer som naturen har att erbjuda. Sparris anses dessutom vara ett av naturens afrodisiaka och är en utmärkt start på ert bröllopsfirande!
2 knippen
grön sparris, välj gärna mindre späd sparris
I helgen bjöd vi på den perfekta förrättenför fisk- och skaldjursallergiker, toast med rökt röra. Att komma på en god förrätt att servera till dessa är inte alltid så lätt
Efterrätten fixade barnen - chokladbollar. Påsken brukar vara förknippad med god mat och dryck. Hade planerat en trerätters middag för några vänner på skärtorsdagen men de insjuknade tyvärr, så det blev bara vår familj
Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Det är viktigt att du smakar av marinaden, främst när det gäller mängden limesaft, så att det inte blir för syrligt för din smak
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare förförsta gången när gästerna sitter och väntar
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. Det var en nöjd och glad nybliven 1-åring som stupade i säng i kväll. Du behöver (ca 10-12 port). 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. Grädda mitt i ugenen 20-30 min tills pajen fått fin färg. Matpaj ca 10-12 port. 2 förpackningar krossade tomater
De väljer hellre den än makaroner och spagetti och perfekt är då båda tycker om att äta skruvarna även kalla så när vi varit på utflykt eller cup så är det pastasallad med skruvar som huvudingrediens som gäller och inte mig emot för enklare än så kan det ju inte bli
Lite raketer och god mat blir det förstås ändå. -)Vi har precis inlett med en klassiker, hummersoppan. Till hummersoppa ska det ju förstås vara champange men för oss blev det istället ett alkoholfritt rosébubbel
2-3 stora tomater. 2-3 stora tomater. Vad ställer man fram när gästerna har kommit. Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip
Då kom jag och tänka på den godaste förrätten som verkligen ger en sommarkänsla. Det söta gifter sig så fint tillsammans med det salta och det blir verkligen en symfoni för munnen (och ögat för den delen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.