Lägg i pelmenin och rör om. I Ryssland lägger man upp pelmenin på en tallrik, häller på massor med svartpeppar och doppar sen varje pelmeni i en ättiksblandning (ättika+vatten) och äter dem tillsammans med smetana
Deg240 g vatten 110 g smör 4 g salt 420 g vetemjöl 1 ägg. Fyllning15 g smör 100 g gul lök, finhackad 5 g vitlök, finhackad 550 g lammfärs 0,5 salladskål, finhackad 6 g salt peppar 45 g vatten
Så vad är då pelmeni. Pelmeni kan jämföras med små dumplings. Pelmeni kan också beskrivas som "ryska tortellini" med blandfärs och garanterad mättnadskänsla
Här har man sett till att välja ett namn som täcker in allt från pakistansk dahi gosht, via laotisk kaeng nor mai och Pekinganka, till pelmeni från Irkutsk
göra pelmeni el dylikt) Sen har vi potatis och kål och säkert lite grönsaker i frysen och buljong och då kan vi ju göra soppa till brödet eller fyllning till pelmeni
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.