SOMMARBÄRSkölj bären och halvera jordgubbarna och garnera pavlovanmed bären. CITRONGRÄDDEVispa grädde med socker och citronsaft och bred ett tjock lager grädde på den färdiga marängen
Pavlova är bara så gott, detta är min första jag gör. Jag gjorde en botten i går med ett recept jag hittade men det blev bara pannkaka av det så jag fick göra en ny idag med ett annat recept som blev superbra
Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Lägg pavlovan på ett fat. Bre runt på bakplåtspappersklädd plåt, dra upp med en spatel längs med kanten så att det blir ett fint mönster
Nu när påsken är här och man ska träffa släkten så kan det vara bra att kunna slänga ihop något lite snabbt, därför detta recept på en underbart god pavlovamed limecurd
Lägg marängkransen på ett fat och fyll mitten med moussen. Garnera med hallon och citronmeliss. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt 1 msk socker i taget
Pavlova är en klassisk och god marängtårta som alltid är lika omtyckt. Jag såg piggare ut, ögonen blev klarare, huden och håret blev bättre, magen mådde bättre, jag fick mer energi och då undrar ni säkert varför jag slutade med det
En sak som är smart med den här efterrätten är att man kan förbereda den helt och hållet en dag i förväg så när det är dags att servera den så ställer man bara formarna i varmt vatten en minut och sen lossnar gelén från formen
Alla deltagarna var helt lyriska och många med mig blev nog lockade till att själva testa pavlovan. Igår när vi firade mors-dag med våra mammor passade jag på att bjuda på den här efterrätten och den levde verkligen upp till förväntningarna
Låt kakan svalna innan du rullar samman den med vispad grädde blandad med tärnad frukt eller bär, t. Vispa 5 äggvitor med ättiksprit till en skummig massa. Blanda ytterligare 1 1/4 dl strösocker med Maizena samt vaniljsocker och vispa i detta också. Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40 cm) täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i 175° varm ugn i 15 minuter. Spritsa 1/2 dl vispad grädde ovanpå och garnera med kiwi i skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.