Ät dem varma medmojo picó eller mojo verde eller tillasmmans med andra varma och kalla tapas. Koka potatisarna och känn efter med en sticka om de är är färdiga
Börja medmojo-såsen. Späd med vatten om tunnar sås önskas. Hemgjord mojosås är faktiskt nästan lika god som the real thing, det är ju trots allt solen som saknas, men ändå
Börja med att skala potatisen och koka den med lagerbladet i 10 minuter häll av vattnet och låt potatisen kallna,holka sedan ur potatisen med en tesked eller liknande och ställ åt sidan. Finhacka 1 lök hacka persiljan pressa vitlöken blanda allt med köttfärsen och fräs det sedan i en stekpanna med lite salt och 1/2 dl vin bara tills färsen har skiftat färg. Tag nu fram en kastrull som potatisen får plats i stående bredvid varandra i botten,i denna river du ned den andra löken och tomaterna som du också river tillsätt vinet som du har kvar fyll potatisen med färsblandningen toppa med ströbröd för att låsa fyllningen och ställ ner dem bredvid varandra och koka på svag värme i 8 minuter
Mojo rojo. Mixa alla ingredienser till en såsig konsistens, den ska ge en syrlig smak av vinäger, och tillsammans med de andra ingredienser väl sammansatta ge en god sås till potatis
Serveras med fördel medMojo Rojo till. Papasarrugadas - saltkokta potatisar Potatisarnas skal blir lite rynkigt och saltet som sitter kvar gör att de nästan glittrar lite och bilar en sorts skorpa
Mojorojo-sås. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Börja med såsen. Smaksätt med vitlök och kryddor. 12 små potatisar med skal. 1 dl Arla smör-&rapsolja oliv
Mojosås. Krydda med salt och peppar. Toppa med persilja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda potatis med olja, salt och peppar och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper
Servera kycklingen med potatis och mojo rojo. Mojo Rojo. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över olja och gnugga in saltet så att potatisarna är helt täckta med salt och olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.