Pannacottapaj med jordgubbar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 digestivekex
  • 1100 g smör
  • 16 dl vispgrädde
  • 11,5 dl gelésocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1500 g färska jordgubbar
  • 115 digestivekex 100 g smör 6 dl vispgrädde 1,5 dl gelésocker 2 tsk vaniljsocker 500 g färska jordgubbarMixa kexen till ett fint smul i en mixer eller matberedare. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp på kanterna och låt stå i kylskåpet medan du gör pannacottafyllningen. Koka upp vispgrädde, gelésocker och vaniljsocker i en kastrull i ca 0,5 minut. Låt pannacottan svalna lite innan du häller upp den i pajskalet. Låt pajen stå i kylskåpet tills fyllningen stelnat helt och hållet, ca 3 timmar. Skölj jordgubbarna, torka av med hushållspapper, dela i två och dekorera din paj med dem.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.