115 digestivekex
100 g smör 6 dl vispgrädde 1,5 dl gelésocker 2 tsk vaniljsocker 500 g färska jordgubbarMixa kexen till ett fint smul i en mixer eller matberedare. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp på kanterna och låt stå i kylskåpet medan du gör pannacottafyllningen. Koka upp vispgrädde, gelésocker och vaniljsocker i en kastrull i ca 0,5 minut. Låt pannacottan svalna lite innan du häller upp den i pajskalet. Låt pajen stå i kylskåpet tills fyllningen stelnat helt och hållet, ca 3 timmar. Skölj jordgubbarna, torka av med hushållspapper, dela i två och dekorera din paj med dem.
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Arbeta ihop till en deg (använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin så går det snabbt). (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Ingredienser Portioner. 4 500 g rabarber i bitar 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl ljus sirap 2 msk mjölk 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.