Pärontarte med mandel Vissa recept går man och suger på länge… det här till exempel som jag klippte ur från en Elle Mat&Vin redan 2011 och gått och suktat efter sedan dess Saker jag bakar
Pärontarte med hasselnötssmulor Ett recept ur boken Smulpajer - nya och gamla favoriter för smulälskaren av Maria Öhrn. Gjorde denna och tog med till jobbet och bjöd på Mat 365
Roy Fares pärontarte 60 g råsocker (0,75 dl). 1180 g vetemjöl (3 dl). 1120 g smör. 115 g äggula. 1150 g smör, rumstempererat www.koket.se
Äpple och pärontarte 200 g dinkelmjöl, siktat ekologiskt. 180 g råsocker, ekologiskt mixat till ett pulver. 11 knivsudd oraffinerat havsalt www.koket.se
Min nyårsmeny Efterrätten blir "Pärontarte Royal med kardemummavisp" - en paj fylld med päron, pistachnötter m. Inte länge kvar till nyårsafton och äntligen är menyn bestämd Min matblogg
Valborg – middag Efterrätten så – förslagssvis en väldigt lättlagad pärontarte frangipane som brukar göra succé. Pärontarte frangipane Katinkas Kitchen
Pärontarte Pajdeg. Blanda mjöl, florsocker och rumsvarmt smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg Hemmets Journal
Pärontarte med ingefärssirap Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut smördegen på papprad plåt eller i en form med kanter. Nagga bottnen med en gaffel Ica kuriren
Pärontarte med ingefärsgelé Ta ut fyra rundlar deg, 6–7 centimeter i diameter. Skiva päronet och lägg bitar omlott i bred rand på varje rundel Ica kuriren
Pärontarte Sätt ugnen på 225 grader. Koka socker och vatten tills det blir en mörk karamell. Dra av den från värmen och rör ner smöret Matklubben.nu
Pärontarte med hasselnötssmulor Hacka hälften av nötterna riktigt fint och resten grovt i en matberedare eller mixer. Blanda de fint hackade nötterna med rågsikt och salt Matklubben.nu
Smördeg med pärontarte och pistagenötter Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper,. nagga degen med en gaffel Matklubben.nu
Pärontarte med kardemummagrädde Verkar var en god och lyxig efterrätt. Måste göras vid något speciellt tillfälle. ). 8-10 port200 graderPajdeg Mariells recept
Pärontarte Skålla och skala mandeln, även garneringsmandeln. Mal den 1/2 dl mandeln. Strimla de åtta till garneringen och rosta dem lätt Ica kuriren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.