Fick med mig ett gäng Päron sist jag var hemma i Tidaholm, jag och mamma var upp till Varv en sväng och päron fanns det i rikliga mängder och stora och fina var de
Börja med fruktkompotten. Äppel- och päronkompott. Skala frukten (använd gärna mjukare päron och äppelsorter) och lägg bitarna tillsammans med vattnet i en kastrull
En äppel- och päronkompottmed smuldegscrunch som varvas i skål och toppas med vaniljsås. Till efterrätt till vår tre-rätters i fredags hade mannen beställt "något med vaniljsås"
Den kom till då jag hade en påse äpplen kvar som jag fått av en vänlig kollega, och dessutom en underbar päronkompottmed vanilj, nästan som en marmelad, som hade serverats till ost
Jag fyllde bullarna med en rostad hasselnötsfyllning och päronkompottmed mycket vanilj. Vi är i full gång med att göra allt från en himla massa frallor och bullängder till munkar och surdegsbröd
Päronkompottmed ingefära och en Texmexmacka är perfekt mellis. För att lyckas med det tror jag att man ska låta barnen vara med och vara delaktiga i köket så de får se hur maten tillagas och vilka ingredienser som finns i maten de ska äta
Ikväll ska vi äta halstrade pilgrimsmusslor á Tommy Myllymäki till förrätt, stekt oxfilé med bakad potatis till varmrätt och en vaniljpanacotta med äppel och päronkompott till efterrätt
Päronkompottmed ingefära. Kompotten serveras som den är, med glass, grädde eller med skorpor. Det går också att koka upp kompotten med en gnutta maizena-mjöl så blir den perfekt fyllning till en sån där tjock härlig amerikansk paj med lock på
Till detta serverade jag en liten härlig päronkompott. Garnera med hackade färska pistagemandlar. Nej, jag har inte riktigt tröttnat på pannacotta ännu, den går ju att variera så mycket
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.