Fick med mig ett gäng Päron sist jag var hemma i Tidaholm, jag och mamma var upp till Varv en sväng och päron fanns det i rikliga mängder och stora och fina var de
Äppel- och päronkompott. Börja med fruktkompotten. Skala frukten (använd gärna mjukare päron och äppelsorter) och lägg bitarna tillsammans med vattnet i en kastrull
En äppel- och päronkompott med smuldegscrunch som varvas i skål och toppas med vaniljsås. Till efterrätt till vår tre-rätters i fredags hade mannen beställt "något med vaniljsås"
Päronkompott. Skala, kärna ur och skär päronen i 1/2 cm stora tärningar. Koka päron, socker, ingefära och citronsaft tills päronen är mjuka och såsen har tjocknat, ca 10 minuter Hacka valnötterna grovt och rör ner i kompotten
Den kom till då jag hade en påse äpplen kvar som jag fått av en vänlig kollega, och dessutom en underbar päronkompott med vanilj, nästan som en marmelad, som hade serverats till ost
Blev lite små ändringar från förra gången päronkompott. Gjorde en ny omgång päronmarmelad i förra veckan, som jag skulle ha till en av tårtorna som jag bestämt att göra till Syrrans 18-årskalas som jag var hemma i Tidaholm och firade i helgen som var
Jag fyllde bullarna med en rostad hasselnötsfyllning och päronkompott med mycket vanilj. Pensla bullarna med ägg, spritsa in päronkompott i mitten och strö på hackade hasselnötter
Päronkompott med ingefära och en Texmexmacka är perfekt mellis. Päronkompott med ingefära. Mixa ingredienserna och häll upp i glas Päronkompott med ingefära
Ikväll ska vi äta halstrade pilgrimsmusslor á Tommy Myllymäki till förrätt, stekt oxfilé med bakad potatis till varmrätt och en vaniljpanacotta med äppel och päronkompott till efterrätt
Päronkompott med ingefära. Kompott. Vet ni vad kompott är. Det är frukt i sockerlag ungefär. Ni minns kanske barndomens päronhalvor från en konservburk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.