Har ni också snö därute. Här har snön fortsatt falla hela dagen, jag tycker det är riktigt mysigt. Olof som tog kvällsrundan med Bally är väl inte fullt lika begeistrad, men inne i köket är det varmt och gott
Äppelträdet dignar av mogna frukter. Vi äter och äter men det är lika mycket kvar ändå. I helgen blev det en lättlagad äppelpaj efter en hel dag som torggumma på Bondens egen Marknad
Det finns en anledning till att klassiker blir just en klassiker - när något är så bra från början att man inte behöver göra om receptet - det håller år efter år
Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. Skumt tänker man genast, kyla och värme går ju inte ihop men marängen isolerar glassen och den ska ju bara gratineras snabbt så den är bara inne i ugnen en kort stund…simsalabim så kommer det ut en riktig ögonbrynshöjare vill jag lova
Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. Så har ni inte bestämt er för vad ni ska äta, så kika in lite då och då
Måndag igen, gott folk, hoppas er vecka har börjat bra. Kanske några av er har fått lite snö. Här nere i vår del av Skåneland har det varit friska vindar hela dagen, men solen har gjort sitt bästa för att värma oss lite
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda
Jodå det är skönt att ha rensat hjärnkontoret. Men den där strålande och bästa ever idén den visade sig inte, antar att den gömde sig bakom någon hjärncell och väntar in rätt tillfälle att poppa upp, men mycket annat kom på pränt och jag tror att saker och ting kan hända framöver
Nu ligger Elsa och sover och jag sitter och slökollar på tv. Vi har precis kommit in från grannarna där vi varit och grillat, så mysigt och så himla gott
Efterrätter. Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt. När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Hoppsan, hejsan, var tog denna dagen vägen. Tyckte precis det var morgon och att vi gav oss iväg till våra jobb, så plötsligt är det kväll och jag väntar på att Håkans ska komma hem
Chokladmousse. Tror nog att det kan vara den smartaste efterrätten som finns. Det går fort att göra och några få ingredienser som grädde och choklad är det enda som behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.