Baka en god toscakaka. Toscasmet. Gör under tiden toscasmeten. Toscasmet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Smaksätt med citron. Denna gång en fransk päronkaka som faktiskt var lite för "kladdig" för min smak. Servera kakan varm eller ljum med lite vaniljglass eller vispad grädde
Baka en god toscakaka. Toscasmet. Gör under tiden toscasmeten. Toscasmet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Då fick jag idéen att istället göra en kaka med päron och kardemumma. Kakan tog jag sedan med mig till ett styrelsemöte och den verkar ha varit uppskattad
bottna en smord och bröad form med smeten. känn efter med en sticka så att smeten stelnat överallt. efter sommaren kommer ju många som bekant, in i en period där man försöker hålla igen lite grann på matintaget då det ju oftast är tämligen större under sommaren
Kontrollera med en provsticka att kakan är genomgräddad. Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 liter. Mät upp mjöl, socker, bakpulver och ingefära i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.