Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftigapäronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Passa noga, skillnaden mellan en torr och saftig kaka kan handla om några minuter. Med lite kärleksfull ompyssling blev de förvandlade till den allra läckraste banankaka
Blanda kokosmed vetemjöl och bakpulver. (min honung var smaksatt med saffran). Bred ut den i en stor långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper, ELLER två stycken långpannor ca 12x35 cm. 1/2-1 dl kokos
Passar till efterrätt men byter man ut päronet mot broccoli, spenat eller sparris har man en liten matig ostkaka som exempelvis kan serveras med en sallad
Recept. Mia Veronica Pa. tis, 2013-08-06 17. 26. 35min. (1). 1. Skala och dela päronen i mindre bitar. Blanda i kanel och vaniljsocker och ställ åt sidan
God och saftig - precis som en smörgåstårta ska vara. Det hade förmodligen varit lättare med landgångsbröd istället för formfranska eftersom de sistnämnda gärna vill glida isär efter ett tag
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.