Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
bottna en smord och bröad form med smeten. känn efter med en sticka så att smeten stelnat överallt. efter sommaren kommer ju många som bekant, in i en period där man försöker hålla igen lite grann på matintaget då det ju oftast är tämligen större under sommaren
En kaka som funkar lika bra till eftermiddagskaffet som till dessert med en kula vaniljglass. Smöra och bröa en form, jag tog en springform med diametern 24 cm
En riktigt saftig och fin päronkakamed kardemumma blev det av morgonens skafferirensning. Blanda de torra ingredienserna med mjölken och klicka därefter i smöret lite i taget och rör under tiden
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.