Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Stick i en köttermometer med spetsen i mitten av köttbiten och ställ in i nedre delen av ugnen. När köttet nått den temperatur du vill ha, prova gärna att sticka i termometern på något mer ställe i köttbiten när du tar ut den för att kontrollera att det är ungefär samma temperatur (ibland kan det hända att man missat mitten av köttbiten med termometern och då kanske man behöver ställa in köttbiten en stund till i ugnen)
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet
En enkel middag på färdigköpt Rostbiff med en currydoftande Dansk Remoulad. Rostbiff med Remouladsås är ett av de goda påläggen på Danska Smørrebrød
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.