Vispa ihop ägg + gräddmjölk och rör ner den rivna osten, salt & peppra. Ta ut pajen ur ugnen och fyll den med skinka och purjolök, häll över äggsmeten & lägg på tomatskivor
Häll ner äggen i pajskalet och toppa med riven ost. 2-4 dl riven lagrad ost. Strimla skinkan och varva skinka och 2 dl av osten i pajskalet. 2-4 dl riven lagrad ost
4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
En helt vanlig grundpajdeg med ost och skinka som fyllning – ja det blev gårdagens middag här hemma. Skär skinkan i strimlor och lägg i pajskalet, toppa med riven ost
ägg, grädde, senap & salt och peppar. Under tiden river du osten och skivar skinkan tunt, detta fyller du sedan pajskalet med och vispar ihop äggstanningen för hand
Häll över ägg och oströran. Strö riven ost över. Vispa samman ägg, gräslöksosten och 1 dl av den rivna osten. 200g Créme Bonjour gräslöksost. 3 dl riven ost
Det blev till slut en Ost- och skinkpaj med röd paprika och pajdeg med keso. Detta är en mild paj som du kan krydda till ordentligt om du byter ut mild ost till lagrad eller kryddar med stark paprika istället för söt…ja ni förstår nog vad jag menar
Ost & skinkpaj Pajdeg. 2 ägg2 dl grädde 3 dl riven ost 100 g skinka i tärningar (klippte vanligt rökt skinka som man har på smörgås)Vispas ihop, häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15-20 min på 225 grader. 3 dl riven ost
mixa samman ost c. 150 gr chevre eller brieost. Kavla ihop smördegsplattorna till en stor platta lägg i pajform skär överbliven deg i strimlor tvinga o lägg länstrafiken kanten av pajen pensla med ägg häll torkade ärtor eller bönor på pajen o grädda 10 min i 225 gr tills den fått fin färg
I fredags hade vi en ostmyskväll som var fantastisk (inlägg kommer snart). En liten bit av varje ost blev som vanligt över, och som vanligt gjorde jag en paj av det hela
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.