Eftersom min oroliga mage är i olag lagade jag en enkel fiskgryta i veckan. Min mage har varit helt i olag efter att vi kom hem från Kap Verde och när jag fick feber i veckan tog jag och gjorde ett besök på VC
Lördag. Morgon har blivit till förmiddag. Jag dricker dagens första kopp kaffe och hamnar ofrånkomligt i datorns bildarkiv med sommarbider från Oskarshamn och trädgårdscafeet
Ni ska få receptet på en supergod toscapaj (rostad mandel + kolasmet = hurra. ) jag bakade i förra veckan tagen ur en bok jag hittade i mina gömmor - Annas pajer - som för övrigt är en liten guldgruva när det gäller båda matpajer och söta pajer
Idag har jag för första gången fiskat upp, fileat, tillagat och ätit en abborre. Missförstå mig rätt. jag är uppvuxen i en by som närmast kan jämföras med Astrid Lindgrens Bullerbyn och vi barn tillbringade många dagar, kvällar och nätter vid sjöarna och tjärnarna runtom i grannbyarna där vi fiskade upp aborrar och mörtar
Riv mandelmassan. Vispa upp äggvitorna lätt. Blanda samman dem med socker och mandelmassa. Klicka ut röran på en bakpapperklädd form som du smort in med olja
Vilka superdupergoda bullar. De ska bakas snart igen helt klart. ). Det är massor av smör i degen så de är så himla saftiga och det är så gott då de också penslas i smör efter gräddning & doppas i strösocker
Soppa och vitlök. Vad är bättre medicin när man är förkyld. Nu när det börjar bli kyligt ute och folk är allmänt förrvirrade över vad de ska ha på sig på morgonen - sol, blå himmel, blåst, isig kyla osv är en lite konstig kombo- så blir många förkylda
Risotto är en rätt som nästan kommit att bli synonym med fin restaurangmat men verkligheten är att Risotto är prototypen av italiensk husmanskost och riktig "må bra" mat
Jag får snart panik på mej själv. Har blivit helt baktokig. . Mitt nya motta och löfte för 2014 år . "Man ska bjuda kroppen på nått gott så att själen har lust att bo i den"
Många av ER efterfrågar tips på det enkla i vardagen. T ex hur man gör riktigt goda stuvade makaroner eller hur man får saftiga kycklingfiléer utan att dom blir torra och tråkiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.