Den här kakan har jag haft i min receptgömma sedan 80-talet, och det är väl egentligen ingen påskkaka, men namnet gör att den är lite passande i påsktid
Vi hade kalaset på fredagen, jag gjorde fluffen på onsdagen och bakade tårtan och lade ihop den på torsdagen, utom själva frostingen/dekoren för den hade jag på strax innan tårtan skulle ätas
Sallad är ungefär som soppa, vi äter det när barnen inte är hemma. Det här receptet har jag delat tidigare men eftersom det är det ultimata och mest utvecklade jag har i mina gömmor så får ni det igen
När Joline fyllde år, så var det Frost-tema som gällde och så även på tårtan. Isen är ätbar och runt tårtan sitter det små "oblater" med olika figurer ifrån Frost
Kallrökt laxpasta4 port1 st rödlök, finhackad1,5 dl matlagningsvin/torrt vittvin3 dl grädde1 fiskbuljongtärning500 g kallrökt eller varmrökt laxfilé2 dl hackad dill400 gr pasta1 citronolivoljasalt och pepparFräs rödlöken i oljan på medelvärme utan att det tar färg ca 5 min
Italiensk kycklingpasta 4 port2 paket färsk tagliatelle eller 500 g torkad tagliatelle2 kycklingfiléer2 tsk smör eller olja3 dl matlagningsgrädde10-15 soltorkade tomater, antingen i olja - väl avrunna eller torkade som är uppmjukade i kokande vatten1 vitlöksklyftasalt och pepparev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.