Gnid in filén med kryddorna. Vispa ur pannan med grädden. Smaksätt med örtkryddor eller senap (ev. Serveras med grönsaker, ris/potatis 8-10 hg strutsfilé
Lägg filén på en plåt och gnid in den på båda sidorna med kryddpastan. Stöt kompotten med en potatisstöt till önskad konsistens, smaksätt ev med lite salt och peppar
Fågel ⁄ ReceptStrutsfilémed puré av mandelpotatis och tillbehör. Efter att ha suttit med vänner och pratat om diverse “alternativt” kött konstaterar vi att man gärna använder sig av beprövat kött som referens
För att inte behöva tillbringa halva dagen med ett "När kommer moster E. kom med presenter. Gult och lila nagellack till en lyrisk Sigrid som ville testa gåvorna omedelbart
Krydda strutsfiléernamed salt och peppar. Servera med körsbärstomater och en klick smör. Strutsfilé 700 g strutsfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 msk smör till stekning 15 medelstora potatisar 2 tsk torkad timjan 3 vitlöksklyftor salt peppar Skala potatisen. 700 g strutsfilé. 15 medelstora potatisar
Rör ner det omväxlande i äggsmeten med smält matfett och mjölk. Sockerkaka med hasselnötter är bara så tokgott, för att göra den ännu godare så bröade jag formen med finhackade hasselnötter
Ersätt mjölet med potatismjöl. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. 1Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlandemed mjölken i smeten. 1Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott. 1Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper. 1Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. 1Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan
Ännu en härlig vårdag till ända. Barnen har varit lite småförkylda idag så det har varit ganska lugnt här men jag avrundade kvällen med en härlig powerwalk i kvällssolen – underbart
Ha i detta i smeten omväxlandemed smör-mjölkblandningen. Efter det positiva resultatet kan jag nog räkna med att få önskemål om att baka denna drömgoda kaka fler gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.