Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning. Receptet har jag lagt ut tidigare men ni behöver säkert en påminnelse
Sommaren är pajernas tid. En typisk sommarpaj. Foto. Jurek Holzer. Man längtar efter något ljust och fräscht, lättlagat och lättpackat, svalt och skönt
Ljuvliga försommartid. Naturen står i full blom. Och då ska man passa på att plocka blommorna. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Jag började min allra första viktnedgång med pulverdiet men kände att det var inte för mig jag gick omkring och var småhungrig hela tiden och det blev så jobbigt tillslut
Tid för njutning. tid för njutning. Skrivet i. Bröd den. 16 November 2016, kl 22. 02 / Direktlänk. Jag håller mig till trygga domäner i köket vad gäller bakning numera
Sillinläggningar hör onekligen ihop med svenska högtider. Foto. Jurek Holzer. Har ni tröttnat på färdigköpt och samma gamla glasmästar-lök-dill-senapsmodellen kan ni testa den här – en ganska experimentell variant med en asiatisk touch
Om inte är det på tiden. Nu var det längesen jag skrev här på bloggen. Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat mina inlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bli ibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
Och just nu är det tuffa tider i preggo life. Jag inväntar en läkartid i slutet utav veckan och hoppas att livmodern endast planerar en karriär som elitgymnast lagom till förlossningsdatum och att den inte fått för sig något annat trams
Shit va veckorna går fort, inser ju att det va en hel vecka sen jag la in nått nytt här. Visst är det lite mycket göra nu, ni vet tomtar som ska fram och stakar och gud vet allt
Himmel vad dagarna går fort nu för tiden, så fort att det va nästan en hel vecka sen jag bloggade. Sen så undrade han varför i hela friden jag inte kunde göra den sås jag alltid gör till lax (creme fraiche, rom, dill, persilja och gräslök) och varför skulle jag he lök i såsen om jag nu gjorde nån ny variant, det va ju skit äckligt
Färsk inlagd gurka1-2 västeråsgurkor eller. 1/2 slanggurkaLag. 1 msk ättika5 msk vatten1/2 tsk salt1/2 krm malen vitpeppar1 msk socker1/2-1 dl hackad persiljaRispa gurkan på längden med en gaffel, så är det sen lättare att hyvla den med t
. Det är verkligen rabarbersäsong fortfarande, man brukar säga (vad jag har hört) att. "Rabarber skall skördas alla månader som slutar på bokstaven i", väldigt bra tumregel måste jag säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.