I torsdags började jag med min rågsurdegsgrund för två olika surdegsgrunder. (Går att göra för hand med en träslev - bara till att använda dina muskler)
Kir Royal till välkomstdrink, skållad tomat med färskostfylld parma till förrätt, lammstek med potatisterrin och rödvinssås till huvudrätt och en underbar mintchokladtårta till efterrätt, som förtjänar ett eget blogginlägg framöver
Självklart skriver jag ut hela receptet så ni kan fortsätta med brödet i morgon. I torsdags började jag med min rågsurdegsgrund - se tidigare inlägg här för att börja med din rågsurdegsgrund
Under sommarmånaderna och riktigt varma och soliga dagar smakar det bättre med någonting svalt och fräscht, medan jag en kulen vinterdag mer längtar efter en god soppa eller en värmande gryta
Can't buy me love sjunker Beatles och jag kan ju inte annat än sjunga med. God fortsättning på er. Tills dess chillar jag i soffan med radiodokumentär och en hund som värmer fötterna
Igår firade J och jag traditionell julafton med min familj hemma hos oss. Idag har juldagsfrid fått råda, komplett med sovmorgon och skinkmackefrukost på sängen
En ljuvligt god äppel tarte tatin serverad med hemgjord vaniljglass och honungsknäck. Täck varje form med smördeg och skär bort den deg som sticker utanför kanterna, peta sedan ned smördegen längs med formens kanter
Julafton har passerat & nu återstår lugna, lediga dagar tillsammans med familjen. Vi firade jul med Christians familj i år & vi var sjutton personer på plats
Efter lite beerpong så var det dags att slå sig ner för att äta lite, det var väldigt trångt men jag tror att alla lyckades med att äta från sin egna tallrik
Vissa rosor fick örtkrydda medan andra kryddades enbart med vitlöksoljan. God fortsättning på er. Varva potatisskivorna längs med formarnas väggar ända in till mitten så att ett fint rosenmönster bildas
Servera med glass eller vaniljvisp. (Originalreceptet innehöll även ½ tsk bakpulver och 2 msk mjölk, men jag glömde bort de två sista ingredienserna och resultatet blev kanon, så jag kommer att utesluta dem även i fortsättningen
God fortsättning. Min vän och den fantastiskt duktiga näringsfysiologen, författaren, föreläsaren och en av Isodieten-grundarna Kristina Andersson (hon är också en av utbildarna på Paüluns Näringscenter) lade nu inför det nya året upp ett inlägg på tidningen ToppHälsas blogg och det var så bra så jag tänkte dela med mig det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.