En försvinnande god klassiker. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
Stjälp sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper. Häll äggvitorna i en torr och fettfri vispskål. Vispa till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken
Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält
Mät upp smör och vit choklad som bryts i bitar i en kastrull. Smält försiktigt på svag värme tills drygt hälften smält, ta bort kastrullen från värmen och rör sedan om då och då tills allt har smält och det blir en jämn smet
Salta och peppra lite grann efter behag i en ugnsform som inte är mycket större än hjortsteken. Lägg i hjortsteken och stoppa in en stektermometer med spetsen i köttets mittpunkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.