Jag äter inte bröd så ofta längre och jag saknar det egentligen inte heller. Söker man på nätet finns det många olika varianter av LCHF-bröd och jag har testat mig fram till en egen variant som jag tycker blir väldigt god
Butiken heter Vårt Kök i Glommen, och där kan man handla färsk fisk, fina ostar och mängder av goda egengjorda produkter såsom marmelader, müsli, saft, snacks och kex
Kickstarta och skaffa dig Superhälsa. En riktigt inspirerande och vacker kokbok full med hälsosamma glutenfria och vegetariska recept gjorda enbart på naturliga råvaror
Jag sprang iväg och köpte den igår. Jag och Juli var ute och promenerade i stort sett hela dagen och när hon somnade på eftermiddagen så satte jag mig på en parkbänk, drack kaffe och läste tidningen
Och eftersom kanel och kardemumma är bästa vänner med äpple, så fick de också hänga på. Jag tärnar äpplet i små bitar och så får de steka med pannkakorna - det blir så gott när äpplet mjuknar
Detta receptet har sitt ursprung från Uganda och följande går att läsa i boken. "I Uganda brukar man importera jordnötter från USA och mala dem till en pasta för att reda och smaksätta soppor och stuvningar"
Jag fortsätter med mina experiment på bröd utan gluten och allt för mycket kolhydrater. Men då håller de också högsta kvalitet, de är riktigt feta och sötaktigt krämiga i smaken
Mixa mandel, valnötter och sesmfrön till mjöl och rör ner övriga torra ingredienser i en bunke. Låt svalna på galler under bakduk och skär upp i tunna skivor när det svalnat helt
I går hade jag en ledig förmiddag, och bestämde mig för att baka bröd. Jag har ganska dåligt tålamod, och tycker det är tråkigt att låta deg jäsa en viss tid för att sedan bearbeta den och låta den jäsa igen
Koka upp vattnet och rör i havregrynen, vetegroddarna och margarinet. Baka ut och platta till degen. Fördela valnötterna i mitten och rulla ihop en en liten avlång limpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.