Butiken heter Vårt Kök i Glommen, och där kan man handla färsk fisk, fina ostar och mängder av goda egengjorda produkter såsom marmelader, müsli, saft, snacks och kex
Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet och tranbären, rör snabbt ihop till en deg
Så nu fick det bli scones, som jag inte gjort på hur länge som helst, med lite matigare touch. Att göra eget matbröd tycker jag är otroligt roligt och gott men tyvärr tar det ju ganska lång tid, för det mesta, med jäsning m
Men, något jag lyckades ta bild på var Hannas direkt-från-London-importerade scones med tillhörande clotted cream (och till det Hanna-mammans goda sylt)
Jag sprang iväg och köpte den igår. Jag och Juli var ute och promenerade i stort sett hela dagen och när hon somnade på eftermiddagen så satte jag mig på en parkbänk, drack kaffe och läste tidningen
Servera en varm kopp te till för att få den bästa scones-upplevelsen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och arbeta sedan ner smöret med hjälp av fingertopparna
Ta ut runda scones med ett glas eller kakmått. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt, vallmofrö och kallt smör i bitar i en matberedare och kör till en smulig massa
Blanda i det rumstempererade smöret och sist filmjölken. Forma till antingen två stora eller 4 mindre scones. Grädda i 10-12 min tills de fått en fin gyllenbrun färg servera nygräddade med ost och marmelad
Nu har jag bakat scones både under förra veckan och denna vecka. Jag kunde inte hålla mig från att göra ytterligare en variant scones, vilka denna gång blev med rismjöl som bas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.