Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
men det är hög tid att lyfta det igen, med lite justering och nya foton. Till 20-25 stora kakor behövs. Degen skall bli till ca 20 stora härliga kakor. Några minuter längre om de är megastora och givetvis kortare tid, typ 7-8 minuter, om du gör mindre cookies. Låt kakorna kallna helt innan du packar dem i burkar eller påsar 20-25 stora kakor
Eftersom man såklart vill bjuda på tårta så gjorde jag det enkelt & bakade två stora Pavlova tårta. I torsdags hade vi stort trädgårdskalas eftersom Fredrik fyllt 40
Tänkte jag skulle tipsa om supergoda, fluffiga och stora tekakor med morot i. Eller ja hur stora du vill göra väljer du ju själv men jag gjorde 4 stora kakor av min deg. Baka ut till 4 lika stora kakor eller 18 små. Sätt in bröden i ugnen ca 6-7 minuter för små kakor och ca 12-15 minuter för stora kakor. 4 lika stora kakor
Självklart kommer ni att få ett toppenrecept på semlor här på bloggen inom kort så att ni kan baka en egen variant till den “stora dagen” men fram tills dess tänkte jag bjuda på min egen variant på semla, men med en botten som är en riktig favorit…
En maträtt med en smakrik tomatsås, saftiga stora köttbullar och härligt smält buffelmozarella. Blanda alla ingredienser och rulla till stora köttbullar, stek i en stekpanna med olivolja och smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.