Receptet kommer från Monika Ahlberg. Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader. Jag kokade det till 116 grader, står inte så i receptet men det funkade bra
Foto. Björn Tesch. Tadaaaa. Nej då, den här bloggen kommer aldrig dö. Den tar bara väldigt långa pauser. Jag har haft mycket jobb på sistone, vilket är kul men de sorgliga middagar som blir till efter att jag jobblagat mat en hel dag är icke värda att blogga om
Ursprungs receptet kommer från en av mina favoritbloggar Ruled. Gjorde en ny laddning våfflor till frysen häromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen
En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Där finns både indiska och marockanska recept som jag blir nyfiken att prova. Jag hittade ett recept i tidningen som lät gott, men jag hade inte alla ingredienser hemma så jag fick göra en egen variant
Idag testade jag en ny smoothie till frukost. Jag brukar inte dricka min frukost eftersom jag uppskattar att tugga den, men idag var jag lite wild and crazy
Gjorde en ny omgång päronmarmelad i förra veckan, som jag skulle ha till en av tårtorna som jag bestämt att göra till Syrrans 18-årskalas som jag var hemma i Tidaholm och firade i helgen som var. 5 Ekologiska medelstora päronknappt 1/2 dl vatten11/2 dl Råsocker1/2 VaniljstångSkala och kärna ur päronen och dela i mindre bitar
En ny favorit. Ny typ av kaka som kombinerar två av mina favoriter, blåbär och mazarin. Nyp ihop mjöl, socker och smöret skuret i bitar till en smulig massa
Så då var det dags för ett nytt år igen. Nytt år nya möjligheter, alltid lika inspirerande. Menar nu inte som ett nyårslöfte utan mer att utmana sig själv och tillföra något nytt
Recept spicy hot kycklinggryta. Det var många både gamla o nya deltagare, kände responsen från deltagarna som såg både trötta, glada o nöjda ut när de gick därifrån
Lagom till födelsedagen provbakades en ny kladdis. I originalreceptet ska det vara 70 % choklad men det gillar imnte jag så jag tog mörk blockchoklad i stället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.