15 repetitioner
Mage – ben/höftlyft på bänk – 3 x 15 repetitioner Förklaring: ligg på rygg, pressa ner ländryggen i bänken och tippa benen ner mot golvet. Gå inte längre ner än att du klarar att hålla ryggen i bänken. När benen kommer upp igen gör du ett lyft mot taket dvs rakt upp.
Vilket ska bli jätteskönt och Vincent har nu nedräkning tills vi åker. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
flytande honung. Häll ut den kladdiga degen på ett ordentligt mjölat bakbord och strö över mjöl. Dela degen i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper
Marinera bitar av kycklingfiléer i soja, olivolja, vitlök och sambal oelek. Skala lök och morötter. Strimla lök, morot, vitkål och paprika i mindre bitar
Låt småkoka i 15-20 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Efter 15-20 minuter tillsätts potatisen, korven, Sweet Chili Sås och chilisåsen, rör om i grytan, låt småkoka tills potatisen är klar
Låt småkoka i 15-20 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Efter 15-20 minuter tillsätts potatisen, korven, Sweet Chili Sås och chilisåsen, rör om i grytan, låt småkoka tills potatisen är klar
Dels klassikern laxrulle med pepparrot, dock med färsk pepparrot istället för riven på tub (det är bara att smaka sig fram), dels smördegsstänger med ädelost, valnötter och honung och så min version av bruschetta
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Ugn 200º. Bryn löken mjuk och glansig i stekpannan. Blanda köttfärs, löken, ägget, ströbröd, mjölk och kryddorna i en bunke, blanda om väl
Nu har jag återigen släppt på prestigen och viljan att göra rörelsen perfekt. När min hjärna säger ”nu orkar jag inte mer” så hittar jag den där kraften inuti som säger att när du tror att du inte orkar mer, så klarar du lika mycket till
på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.