Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Nu är det middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Förbaka skalet i ca 20-25 minuter, eller tills det fått en vacker gyllene färg, Ta ut och låt det svalna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter, eller tills fyllningen har puffat upp men fortfarande dallrar när man rör formen
Har ni inte provat detta recept är det hög tid att göra de nu. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Vispa med elvisp över ett vattenbad tills marängen når en temperatur på 65 grader (ca 6 minuter tar det). Jag gjorde detta i min köksmaskin då det tar ca 10 minuter
Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna i 5 minuter. Dulce de Leche. Ploppa ned en burk oöppnad kondenserad mjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken i ca 3 timmar, beroende på hur tjock du vill att kolan ska vara
150 g flytande honung (2 msk). 1Äppelfyllning4 äpplen 2 g kardemumma (1 tsk) 8 g malen kanel (1 msk) 50 g flisad sötmandel (0,75 dl) 50 g flytande honung (2 msk) 40 g råströsocker (0,5 dl). Strö smuldegen över och grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.