Först finhackade jag schalottenlöken, skar upp vaniljstången och skrapade ur vaniljmärgeninuti. En citronhittade jag, den delade jag upp och pressade ner lite av vätskan inutikycklingen och sedan kastade jag ner ett par citronklyftorinutikycklingen också
Nu tar vi sats mot julen häri köket och ägnar hela veckan åt juligatips och recept. Eller det Persson-Janssonska köket ska vi kanske säga, för det är ju därvi spenderar en stor del av vår julafton
Och så stöter jag på detta recept, smakar precis som jag vill att de skall smaka. Är även perfekta till att göra korvbröd, nunär det är dax att ge sig ut på vårutflykter
Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. smördeg, färsk, kavlad. Riv osten grovt över den, strö över finhackadpersilja och peppra
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön precis före gräddning. Kupa händerna runt frallorna och snurra dom i handflatorna mot underlaget så du spänner degens ovansida något och får släta ytor
Färska hallon tilldekorationen. Tag ut formen från kylen och dekorera med färska hallon. Häll upp vispgrädden och sockret i en kastrull, låt sjuda tills sockret har lösts upp
· Vispaihop ägg, socker, saffran och rivetapelsinskal några minuter med handvisp. Mitt knep för att få dem på det senare visetär att tillsättavaniljkrämi smeten
Men jag tycker mina kanelbullar är godare och porösare. På Kanelbullens dag passar det ju bra att testa ett nytt recept och den här gången blev det Roy Fares kanelbullar
Nu börjar julen närmasig med stormsteg och det är dax att slå in julklapparna och tomtarna måste fram… väntar på hjälp från M&M, så att det blirriktigt gjort
Nuär det bäst att passa på att grillanär det är så härligt väder, det smakar bättre då. Så skall det vara när det är sommar, kvällarna skall vara ljumma och inga mygg
Det var tummen upp, jag eller vigillarverkligen grytor perfekt att ta tillnärfantasin tryter och så bra när det blir så att det räcker hela veckan… grytor blir bara godare när man värmer dem
Det finnsinga stopp så det är bara att låta kreaviteten flöda. Jag brukar i första hand göra rawbollar och av de som blir över skär jag ner och har i gröten
Det ärverkligen snabba svängar jämt vid jul. Man hinner knappt äta upp prinskorvarnainnan det är dags för att planera allt annat än en korv- och köttbullemeny
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.