Tack för nostalgitrippen och för att ni finns. Nu när vår blogg snart firar ett år så är det helt naturligt att man börjar reflektera och utvärdera det man har skrivit om och all fin respons som vi fått utav er läsare
Blev lite smått nostalgisk när jag höll på med detta. För en stund var jag 16 igen och stod i ett mjöligt bageri och baka vaniljhjärtan på löpande band och med ett ständigt receptrabblande i huvudet ifall vår lärare skulle få för sig att förhöra nån av oss om ingredienserna till en mördeg eller grunderna till en bröddeg
Det var ganska länge sedan jag gjorde det, men förra helgen nostalgitrippade vi och gjorde det igen. När mina barn var mindre och bodde hemma åt vi ofta ugnsstekt kyckling med gräddig sås till söndagsmiddag
Förra veckan gjorde hon glutenfria palt och överraskade mig med en nostalgitripp i smakväg. När jag var liten och var uppe i Grundfors (Lappland) och hälsade på mormor och morfar bjöd alltid mormor på världens största- och godaste paltar till lunch
Vad än mamma kallade dem på 70-80 talet så är det rena nostalgitrippen att göra dessa läckerbitar. En tunn smet förvandlas till tjockt fluff-fluff som är helt uuunderbar
Men det ger en liten nostalgitripp, speciellt när man hör introt…. Co-branding del två bjuder på en hemgjord glass med smak av den gamla lördagsgodisklassikern zoo-tabletter
Så nu väntar nostalgitripp go´vänner. De här små godbitarna är hur lättgjorda som helst, och du svänger ihop dem på nolltid om det är tomt i kakförråden
Jag tar varje tillfälle i akt att nostalgitrippa och återuppleva min barndoms dofter och smaker. Söta Saker har den här månaden "Personligt" som tema, och vad kan passa mig bättre
Har under veckan som gått haft en nostalgitripp i min gamla handskrivna receptbok. Så fast vi har haft jättevarmt ute (och inne) så har det blivit en hel del bakat
För mig blev det en nostalgitripp som heter duga då vi bakade min farmors russinkakor som hon bakade till alla högtider medan hon fortfarande levde och var tillräckligt pigg
Blanda alla ingredienserna förutom äpplena i en kastrull under omröring på en varm platta. När det är smällt och börja koka så ta bort kastrullen från spisen
Vad gör man inte för en nostalgitripp. Även om det faktiskt är vår i almanackan, så är vissa majmorgnar riktigt, riktigt ruggiga med både kyla och bistra vindar
Jag hittade en pärm med gamla matsedlar från den tiden, och fick lust att nostalgitrippa lite. Som omväxling till bloggvärldens alla lussebullar, pepparkakor, kolor och fudge kommer här ett alldeles vanligt recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.