I min receptsamling hittade jag den här nötrulltårtanmed chokladkräm. I mitt uppdrag åt Västerbottens museum ingår det att ge förslag på vad som ska serveras i kaféet i form av mat, smörgåsar, sötebröd med mera
Vispa äggen med sockret och sikta i potatismjölet som först har blandats med bakpulvret. Ta fram en pannkakslagg vars skaft tål ugnsvärme och smörj laggen väl
Vispa ägg och socker poröst tillsätt mjölet blandat med bakpulvret samt nötterna grädda kakan på bakpapper i långpanna i 225 grader ca 5 min slå upp kakan på sockrat papper låt kallna
Lossnar inte papperet pensla med lite vatten. Nötrulltårta. Tillagning av Nötrulltårta Kläd en långpanna med smörpapper och grädda i 250 C ca 5 minuter. Ingredienser till Nötrulltårta 1 ½ dl nötkärnor (malda) 3 msk vetemjöl 1 tsk bakpulver 75 g smör eller margarin 1 ½ dl socker 1 äggula 2-3 msk sirap 1 tsk vaniljsocker 1 msk kakao 250 C ca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.