Just som man tror att våren är på g så vaknar man av att det snöar utanför fönstret haha. Roligast är det att göra den själv och med det här receptet behöver du endast 2 ingredienser + valfri smaksättning och inte ens glassmaskin
Jag gjort min egen vaniljglass i min nya glassmaskin receptet är beräknat på min glassmaskin som tar max 3,2 dl röra att frysa men har ni större maskin kan ni säkert gånga upp receptet. Vispa äggulor och socker luftigt i en skål blanda sedan allt försiktigt följ sedan instruktionerna på din glassmaskin min fick gå i ca 15 min
Hallonglass utanmaskin2 äggulor ½ dl florsocker 2 äggvitor2 msk strösocker 2 dl vispgrädde2 dl frysta hallon som har tinatBörja med att mosa dina hallon med en gaffel
Glass utanmaskin (ca 6 port. Fredag betyder fredagsmys. Ikväll blir det pizza med brunchig fyllning, men först blir det glassig fika med efterlängtat besök
Du behöver inte någon dyr glassmaskin, utan den blir superbra…bara så där. Du behöver ingen maskin, det skall inte kokas, eller röras om i glassen var tjugonde minut och ändå smakar resultatet helt fantastiskt
Glassmaskinen är absolut inte nödvändig för att göra egen glass. Recepten för glassmaskin har blivit ett antal på bloggen och här kommer de samlade, i ett och samma inlägg
Lägg de frysta kiwi- och bananbitarna i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Tillsätt mjölken, lite i taget tills och kör maskinen tills glassen är lagom tjock och slät
Glassen gör du enkelt utanmaskin och du kan blanda ner din egen favoritkladdkaka. Jag har ju min egen favorit – det här basreceptet är utan tvekan det bästa jag har och kommer aldrig byta bort det
Degen är kladdig och går inte att bearbeta för hand, utan ska bara läggas i formen. Blanda bovetemjölet med rårismjölet , husk och salt, och tillsätt det lite i taget medan maskinen är igång
Arbeta till en deg, gärna i maskin, minst 15 minuter. Världens godaste saffransbullar. Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.