Vi bor nära skogen, men den är full med löparspår så var osäkra på om det skulle finnas. Men bara ett par meter från spåret hittade vi trattkantareller, många var dock sönderklivna, men det räckte till ett par toasts iaf
Ta trattkantarellerna och släng i en riktigt het stekpanna med en klick smör och salta efter behag. Jag fick ta ut kantarellerna ur ugnen och ha dem i en kastrull på spisen med en termometer i för att försöka hålla värmen något sånär
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Strimla lövbiffen. Skala och tärna moroten. Skala och skiva löken. Dela vattenkastanjerna i halvor. Bryn köttet i margarin på panna (Bryn i två omgångar eller på två stekjärn samtidigt)
(var försiktig med saltet eftersom både soja och fond skall i). Bryn köttet, salta och peppra. (var försiktig med saltet eftersom både soja och fond skall i)
Många har visst hittat mina tips medtrattkantareller från februari. De är lättgjorda och väldigt läckra med bara fint potatismos, men blir troligen bäst med torkade kantareller
Föreställ dig en mustig gryta med nötkött så mört att det faller i trådiga bitar. En tomatbaserad köttgryta med rödvin och rotfrukter där du gärna kan välja en billigare styckdel av kon, det blir bara godare
Det var extrapris på grytbitar av nöt när jag senast handlade så ner med en förpackning i vagnen. Igår lagade jag till min gryta och idag har jag bara fixat till den medan riset kokade, så idag förvandlades min slow food till snabbmat
Slå av pastan och blanda ner den i svampen medan den är al dente. Den suger då åt sig av vätskan, späd eventuellt med mer vätska om det blir för stabbigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.