Risotto med trattkantareller. Färska trattkantareller . Tänk på att risotton måste koka lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Jag använde torkade trattkantareller som jag blötlade en stund innan jag började laga till risotton. Mitt ansvar detta år blev att laga den risotto som skulle vara tillbehör till oxfilén
Marcos trattkantarellrisotto. Marco blev förvånad när jag igår föreslog risotto till middag. 4 persCa 500 gram arborioris1,5 - 2 liter fond (kyckling el kött)2 stora nävar finriven grana padano1 glas vitt vinSmör och olja2 dl förvällda trattkantareller 150 gram rökt pancettaSmält smör i en ganska stor panna. 2 dl förvällda trattkantareller
Då halva familjen var däckad i förkylning/feber i helgen och därför inte den planerade kräftskivan blev av så satsade vi på en liten enkel risotto istället
Jag älskar att göra risotto. Risotto är så tacksamt att göra. För mig är risotto en hel rätt, jag serverar sällan något mer än själva risotton och det som är i men det passar som tillbehör till kött, fågel och fisk
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
Krämig risotto med kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.