Och fredagsfeelingen har infunnit sig precis som vanligt och jag ser fram emot en både mysig och aktivitetsfylld första adventshelg där jag bland annat ska medverka på en julmarknad och hålla café, förhoppningsvis hinna träffa fina vänner från Oskarshamn, frottera mig med en annan fin vän som landar från Stockholm någon gång under helgen och fira min mor som fyller år
En god, enkel tomatsås med fräscha, rena och härliga smaker är nog bland det godaste som finns. Den här tomatsåsen använder jag som bas till massor av maträtter
Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
Ja, kan ni tänka er att både sambon och jag sa att dagens bullar smakade nästansom kött. Han tyckte bara att det saknades den där känslan av små fettkulor som kan märkas i färs
Det blir nästansom wienerbröd. Här är ett recept på långpannevetebröd som är jättegott och festligt. Blanda till degen ”som vanligt” (som en vanlig vetedeg alltså) och låt den jäsa i en halvtimme
Jag köpte ett par av dem, bland annat en som hade temat att baka med barn. Jag tycker väl inte att alla recept är jättesmaskiga, lite väl söta för min smak kanske, men som sagt barnen älskar dem och det är ju syftet med boken
-) Jag lyckades iallafall får en ny tid till ikväll men fick naturligtvis besvara en massa bekymrade frågor om min migrän av min massör som också lider av det
Det som är så bra med denna måltid är att den nästan är ännu godare dagen efter. För att det ska bli så gott som möjligt använd gärna krossade tomater av god kvalité (dom smakar så mycket mer än dom där billiga som bara smakar vatten och inte tomat) och gärna kalamata oliver (jag köper alltid urkärnade kalamata oliver, så goda)
Ett av mina barn som är väldigt petig med godis fullkomligt slukade dessa. Receptet kommer från en väninna som är raw-foodare och riktigt duktig på det
Maken påstod att de nästan smakade som wienerbröd, så det var väl ett gott betyg. Resultatet blev verkligen KANELbullar med extra allt, Jag påstår inte att bullarna är som "vanliga" bullar, men jag påstår att de är jättegoda och ett riktigt bra alternativ för oss som inte tål gluten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.