Igår var vi hemma hos Pia och Conny Hamberg och hälsade på, Ceasar var tyvärr inte hemma. De har en Cane Corso kennel som heter Mamarazza’s Cane Corso utanför Nynäshamn och de har en tik som både Daniel och jag blev kära i när vi träffade henne första gången
"Ja, jag är lycklig, jag är lycklig, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och lördag. Jag är så lycklig hela långa veckan ut" Men som lyckligast är jag när jag hittar till ett sparrisställe väldigt nära där jag bor
Att äta vilt är ju ändå det bästa om man ska äta kött, vilt och närproducerat så vet man vart köttet kommer ifrån och att djuret har mått bra – som det ska vara
Var så sugen på en rejäl biff och mustigt rödvin denna fredag, vilken tur att jag då kikade in på Coop Extra som hade en liten skylt med 199 kr varje fredag för ryggbiff och entrecote, närproducerat och allt
Vi sammanfattar så här, köttkonsumtion måste minska och av den bör vilt och närproducerat öka. Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck
Jag som alltid har energi till att baka har ingen som helst energi till att ens duscha. Vad fan hände. Jag som hade förberett mina surdegar och lyckats få dom riktigt levande
Mums, mums, mums. På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Vi har en hel del närproducerat kött i frysen. Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
Jag hittade en riktigt fin bit närproducerad rostasfilé från Lövsta Kött som jag inte kunde motstå. Jag stekte den saftig i låg ugnstemperatur, med enbart salt och svartpeppar från kvarn som krydda, och gjorde en god blomkålspuré därtill
Jag börjar nu min tjänst som kokerska/barnskötare på ett litet föräldracooperativägd förskola där ekologiskt, närproducerat är i fokus när det kommer till matlagningen och inget hel- eller halvfabrikat får komma innanför dörrarna
Helst ekologiskt och närproducerat, även om det kostar lite mer. Vegetarisk favorit Den här grönsakspatén hade jag ofta på menyerna, på de krogar där jag jobbade
Jag börjar nu min tjänst som kokerska/barnskötare på ett litet föräldracooperativägd förskola där ekologiskt, närproducerat är i fokus när det kommer till matlagningen och inget hel- eller halvfabrikat får komma innanför dörrarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.