Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg färs i en bunke och rör ihop med soja, anjovis,ägg grädde, buljong, sirap och kryddpeppar
Den här sortens enkla recept är verkligen pasta när den ärsom bäst. Jag gav genast rätten etiketten Fredagsmat, för det härär verkligen den sorts mat som passar att slänga ihop en fredagskväl, men ett glas vin i ena handen och blicken inställd på helg
När vi ska lyxa till det lite extra så går vi inte ut och äter mat. Det är ett färdigmarinerat kött som jag stekte precis på samma sätt som jag gjorde med kalventrecoten, alltså att bryna det och sedan steka klart det i ugnen
Jag kommer ihåg hur överlycklig jag blev som barn när mamma hade lagat persiljejärpar. När de ärfärdiga, häll köttbuljong i pannan, vispa ur och sila såsgrunden
Dillkött är en gammal klassiker som hållit i sig under gud vet hur många decennier. Jursslan blev det häromdagen och passade då på att koka till en gryta
Vad hittar ni på därute i sommarsverige. Har letat i flera matbutiker, men när jag var i Kungsbacka häromdagen, sprang jag på det som jag länge letat efter, nämligen Sweet Drop Chili
Dessutom är det så otroligt vackert att pryda middagsbordet med. Pensla med ägg och strö över valfria fröer(jag tycker att vallmo- och sesamfrön är godast)
Det är så bra med hemmagjord pizza för det första så blir det precis som man vill och för det andra lägger man på allt man tycker är gott eller det man har hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.