Receptet har jag publicerat här tidigare, för några årsedan, men här kommer det igen. Först ska det bli skolstart på skolans högstadiedel i morgon och sedanfår vi se
Markera med en kniv en linje i mitten av kakanså blir den lätt att dela sedan. Närmanhar den godaste jordgubbstårtan till midsommar, (även vegansk variant)
Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska närman ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
C&C Trädgårdscafé, Cheesecake den. Närmanhar en favorit - Sommarbärcheesecake. Skulle tro att en hel del passade på att åka in till stan för att uträtta ärenden när solen tog paus
Bilder från gårdagskvällens cakepopspyssel. Närman gör cakepops-favoriter och har fullt upp. Det kan nämligen vara ganska rofyllt att få ägna sig åt kreativt görande, även då manhar ett pressat tidsschema att följa
En månad som jag verkligen ser fram emot, två sessor som fyller år här så kalas ska ordnas, en tripp till huvudstaden för lite shopping men höjdpunkten blir ändå mello finalen, vi är så taggade
C&C Trädgårdscafé, Tårtor den. Närmanhar en budapest med hallon att servera. Har ett litet speciellt förhållande till just Budapestbakelsen då en av mina bästa vänner hade den som sitt favoritbakverk och bad mig baka en sådan till honom när han låg på sjukhus
Möttes av den här synen när jag ramlade in i köket efter arbetsdagen igår. Eftersom jag under senare tid försöker undvika just detta - mat med långa innehållsförteckningar, bestämde jag mig under gårdagen för att göra min egen majonnäs
Det blev till slut en riktigt god kaka som avnjöts som fredgasfika tillsammans med våra elever. Jag bakade kakan med glutenfritt mjöl men det går lika bra med vanligt vetemjöl
Närman planerar hemfärd och har bakat en Margaretatårta till Magdalena. Margaretatårtan är en klassisk tårta med mördegsbotten, sockerkaksbotten fylld med hallonsylt, vaniljkräm och toppad med ett galler av mandelmassa och färska bär
Så här långt in i dagen får jag nöja mig med ägg, räkor och majonnäs. i dessa tider äter vi ju semlor lite hur som helst och jag, precis som många andra, har hunnit glufsa i oss en hel del semlor sedan länge
Vi tog en tripp genom vårt lilla Hjo, här har det varit slöjdmässa i helgen så stan har fullkomligt invaderats av turister, vi åt glass i hamnen, kikade på båtar och tjejerna lekte på lekplatsen
Bara vispgrädde, en burk karamelliserad mjölk (står på samma hyllplan som den kondenserade mjölken i butikshyllan, men kräver ingen koktid) och en gnutta maldonsalt
Sen är det bara att njuta och ja, den går att laga en kulen söndag närman ändå är hemma och donar. Kanske är det så att manfår tänka till lite för att laga något gott som inte kostar skjortan, lite framförhållning så man inte står där med antingen en trist falukorvsring eller en galet dyr bit pepparbiff
De ljuvliga bitarna som man river av lägger man i såsen och lägger sedan i hamburgerbröd. Ta ut köttet i god tid så den inte är kylskåpskall när den läggs på grillen
Dessutom harblomman i sig, väl plockad, kort hållbarhet. Annars kan man doppa en bit vitt bröd i oljan, när oljan kring brödet börjar bubbla och brödet självt blir gyllenbrunt är det varmt nog
Och så har det hunnit bli fredag sedan detta inläggs påbörjande. Det där med att ta fotografier på bakverk närmanhar gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Jag har gjort min egen variant på Casablancatårtan och använt hackad daim i glassmeten mellan de spröda marängbottnarna som sedan toppas med vispad grädde och banan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.