Mina bästa kolasnittar, chokladsnittar med extra mycket choklad och den här nykomlingen. Och man kan baka många många småkakor för de pengar en terapeut skulle kosta i timmen
Receptet kommer från Lillemor Hvitfeldts Kloka kokboken (Natur och Kultur/LTs förlag). Så kokar du egen kycklingbuljong – steg för steg Lillemors mjuksmör Ingredienser 250 gram smör 1,5 dl rapsolja 0,5 tsk salt (2 msk vatten) Gör så här Skiva smöret och låt det ligga i rumsvärme tills det mjuknat
Ta gärna svängen förbi en hyvens fiskdisk och shoppa ett par fina filéer innan. Det är hans mamma som står för originalreceptet så hon får ta åt sig äran här också, även om jag ändrat en del i receptet
Jag dricker inte alkohol så därför har jag inte en speciellt stor utgift på grund av frukten. Älskar att göra fina frukt fat, de är kreativt, det finns mycket färg, det ser aptitligt ut, ser är gott och nyttigt
Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.