Eftersom "smeten" egentligen är gjord av vetemjöl så har jag nu gjort om den till en LCHF-variant. Det var en gång för länge, länge sedan en arbetskamrat som bjöd mig på kycklingrulle hemma hos sig en kväll
Ingredienser för 4 personer300 g morötter, ca 4-5 st1 st gul lök300 g färsk spenat (eller fryst)4 st kycklingfiléerSaltSvartpeppar200 g philadelphiaost, naturell4 dl grädde1,5 dl kycklingfond (1 hönsbuljong + 1,5 dl vatten)SaltSvartpepparGör så härStrimla moroten och hacka löken fint. Koka även morötterna i lätt saltat vatten ca 5-7 minuter. Fräs rullarna försiktigt i smör, ca 8-10 minuter. ca 4-5 st
Godmorgon. Här kommer ett supergott och fräscht recept som jag hittat hos duktiga Smaskelismaskens. Strimlad kyckling i en god sås och fräscha grönsaker som du rullar i orientaliskt vetebröd ( finns på Willys)
Åter igen har Anna Halléns bok kommit till användning. Detta är en lättlagad wrap som man kan fylla med precis vad man vill, jag gjorde en kycklingröra till min
a 15-20 minuter tills innertemperaturen är 66-70 grader. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut två bitar aluminumfolie, pensla dem med smör och strö över citronskal, örter, salt och peppar
Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept. Kycklingfilé tycker jag kan vara lite tråkigt ibland… men för att göra det lite mer spännande och utmanande så gjorde jag en rulle av kycklingfilé som jag fyllde med fetaost och oliver och sen lindade in i bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.