Idag är ingen vanlig dag för det är Lars födelsedag. Jag har tidigare lagt ut ett recept på denna, men det här receptet kommer från mamma och är ännu godare
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter
Fördela kycklingbitarna över spagettin. 6 dl kokt fullkornsspagetti, ca 200 g före kokning. 6 dl kokt fullkornsspagetti, ca 200 g före kokning 1 gul lök 0,5 grön paprika 0,5 röd paprika 0,5 gul paprika olivolja 1 msk curry 2 dl hönsbuljong 2 dl mellangrädde salt och svartpeppar 1 grillad kyckling 1 dl riven ost
Jättegott och mycket mat, vilket är perfekt för matlådor. En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry
När 10 min av tiden i ugnen är kvar tag ut formen och fördela créme fraichen mellan kycklingbitarna , vill man ha en fastare sås kan man reda med lite mjöl
Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
Jag är sjuk för hundrade gånger denna vår. Vi grillade här för någon dag sedan och åt mitt favorittillbehör på somrarna, nämligen ljummen potatissallad made by mami
De här franskbrödbullarna bakade jag och mamma när jag var nere förra veckan. Ibland önskar jag att jag bodde lite närmre mina föräldrar, men så tänker jag en gång till och inser att vi faktiskt träffas ganska ofta trots att det är två och en halv timme till Skåne, och då känns det lite bättre igen
Eftersom det är min fina mamma som lärt mig att göra den bästa blomkålsstuvningen för länge, länge sedan finns det inget riktigt recept, men jag gör ungefär såhär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.