Kombinationen vit choklad ochhallon i muffins, det blev en riktig höjdare. Jag hade bara ett hallon/muffins, men tycker man ska ha minst två-tre stycken
Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vit choklad och jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas. Jag har samma grundrecept i alla ljusa muffinsoch sedan fyller jag med olika bär, choklad, kryddor som kardemumma och kanel eller som här med vaniljkräm, bär och choklad
Mörk chokladbotten medvit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar ochhallon. Jag valde att gör en choklad-Pajbotten med lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Hon hade med sig glutenfria blåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riv chokladen och blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker
Somrigt, sött och alldeles underbara. Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt (eller sätt ut 18-20 mindre bullformar på en bakplåt). Grovhacka 100 g vit choklad. Smält 100 g smör i en gryta, när smöret är smält häller du ner den vita chokladen och låter den smälta i det varma smöret. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker vittoch poröst. Rör ner smör- och chokladblandningen samt 1/2 dl vatten i äggsmeten. Blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll formarna till max 2/3. Skiva färska jordgubbar (1-2 per muffins) och fördela dem i muffinsen. 12 muffinsformar. 2 ägg och
frysta hallon. Servera helst muffinsen varma och häll den vita chokladsåsen över. Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner mjölblandningen i äggvispet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.