Påskig kladdkaka med creme på vitchoklad & passionsfruktOBS. Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
Vispa under tiden äggvitoroch den mindre mängden socker till ett tjockt skum. För flera år sedan bakade jag denna moussetårta för första gången och jag tycker fortfarande lika mycket om den
Jag täckte tårtan runtom med Noblesseplattor av mörk choklad. Genom att blanda vanligt mandelmjöl med lite halvmixade oskalade mandlar blir botten lite "tuggigare" och knaprigare och matchar den söta och lena pannacottan/fromagen bättre
Peppra medsvartpeppar/vitpepparoch salta med flingsalt. Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt ochchokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vitchoklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Här kommer receptet på moussetårtan som jag hade med mig på kräftskivan i lördags. Jag dekorerade min tårta med smält choklad, vispad grädde och hallon
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vitchokladoch saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.