Ingredienser Morotsscones Ger 4 scones Tillagningstid: 30 minuter 1 dl finriven morot 1 st ägg 1 msk honung 2 msk smält ghee (klarifierat smör) 2,5 dl mandelmjöl 0,5 dl tapiocastärkelse 0,5 dl kokosmjöl 1 tsk kanel 1 tsk mald ingefära 1 tsk bakpulver 0,5 tsk himalayasalt Lite extra smält ghee att pensla dina scones med. Tips! Förbered din deg och lägg i kylen kvällen innan du vill ha nybakade Morotsscones till frukost. Då går det snabbt och lätt att ta fram och grädda på morgonen! Husgeråd Skalkniv Rivjärn Måttsats Kastrull Bunke Elvisp Pensel Kniv
Så, eftersom lördagar i vanliga fall bjuder på scones så kommer här ett recept på goda morotsscones med pumpafrön, så att ni kan bak det i morgon bitti
Nästa pålägg att lägga på listan blir en röra med lite sting i, baserad på cashewnötter. Lägg nötterna i blöt i någon timma om du vill en krämigare konsistens
Jag har också sett mina morotsscones bakas och dokumenteras på instagram ett flertal gånger. Min facebooksida bytte igår namn från Malins blogg till Malins mat
Idag har vi lagat morotsscones och kan sätta oss till en god frukost innan den ljusnar. Söndagmorgon är verkligen min favoritmorgon, ofta har vi planer först lite senare på dagen så vi har god tid på långfrukost
Morotsscones. 2 st. 1 ägg. 1 finriven morot. 1 dl mandelmjöl. 1 tsk fiberhusk. ½ tsk malen kanel. 1 krm salt. Blanda och dela i två delar, trilla två bollar som plattas till på plåten (bakplåtspapper)
Hälsosamma gyllene morotsscones. Orange is beautiful. Är helt uppenbart inne i en hardcore scones-period just nu och bakar scones mest varenda lediga dag
Dagens andra morotsscones intogs idag till kvällsmat. Morotsscones för andra gången idag. Inte lätt. Tänkte "åh jag sticker ut och springer en sväng", men tänkte samtidigt "jag måste handlar kvällsmat"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.